Η κρίση κάνει τις Ελληνίδες πιο εύκολες

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Είναι κοινώς αποδεκτό πως αφότου η οικονομική κρίση άρχισε να μαστίζει τη χώρα μας, οι Ελληνίδες, όπως άλλωστε όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας, άρχισαν να ψάχνουν τρόπους επιβίωσης. Κάποιες έφυγαν στο εξωτερικό για να δουλέψουν κι άλλες για να παντρευτούν τον πλούσιο γαμπρό στην Αμερική ή την Αυστραλία.  Η πλειοψηφία όμως αυτών που έμεινε στην Ελλάδα, επέλεξε να επιβιώσει κάνοντας κάποιο τελείως διαφορετικό επάγγελμα απ’ αυτό που έκαναν ή είχαν σπουδάσει που τις έκανε να νοιώθουν ανασφάλεια και δυσφορία, ενώ το πορτοφόλι τους δεν γέμιζε ούτε κατά το ήμισυ όπως παλιά.

Η καυτή εκδοχή της κρίσης

Τότε παρατηρήθηκε το εξής φαινόμενο: όσο λιγότερα χρήματα έβγαζαν οι Ελληνίδες, τόσο περισσότερο άρχιζαν να φροντίζουν την εξωτερική τους εμφάνιση. Εντυπωσιακά ρούχα με αβυσσαλέα ντεκολτέ και διαφάνειες με δεκαπεντάποντες γόβες-στιλέτο, άψογα μαλλιά, επαγγελματικά βγαλμένα φρύδια και τέλεια νύχια, βαμμένα με ανεξίτηλα  χρώματα σε ειδικά μαγαζιά που μάλιστα, δεν προϋπήρχαν της κρίσης.

Ε, δε θα ήθελα να πιστεύω ότι όλα αυτά τα φρου-φρου κι αρώματα τα κάνουν οι αιθέριες υπάρξεις αυτής της χώρας για ν’ αρέσουν η μία στην άλλη…Σαφώς και τα κάνουν για να προσελκύσουν τους αρσενικούς. Και για ποιο λόγο? Για απλή επιβεβαίωση? Παρακαλώ πολύ, δεν τρώμε κουτόχορτο. Το κάνουν για να προσελκύσουν άντρες – δυνητικούς χορηγούς που θα τους καλύψουν τις ανάγκες, από τα μικροέξοδα και την τροφή έως το νοίκι και τις σπουδές.

Ναι, αν είναι δυνατόν τον 21ο αιώνα και αφού η Ελληνίδα κέρδισε την ανεξαρτησία της μετά από τόσους αγώνες, να ψάχνει με τη θέληση της απεγνωσμένα για εύρωστο οικονομικά άντρα, διατεθειμένο να  καλύψει τις ανάγκες της.

Ο έρωτας είναι ακριβό συναίσθημα

Λίγες πια κοπέλες κρατούν τις ηθικές αξίες που τους πέρασε η μητέρα τους. Οι περισσότερες βγαίνουν ραντεβού με όσο πιο πολλούς άντρες μπορούν , φτάνει να είναι σχεδόν βέβαιες για την οικονομική τους επιφάνεια, με σκοπό να βρουν τον επίδοξο χορηγό που θα είναι πρόθυμος να τους προσφέρει όσα δεν μπορούν από μόνες τους.

Δεν πρέπει να βιαστούμε να κατακρίνουμε το τι κάνουν αυτές οι κοπέλες. Απλά προσπαθούν να επιβιώσουν χωρίς στερήσεις. Νέες είναι, με παιδικά όνειρα και καταναλωτικές ανάγκες.

Μήπως και στις δεκαετίες του ’50 και του ’60, τα προξενιά δεν οδηγούσαν πολλές Ελληνίδες σε γάμους με κατά πολύ μεγαλύτερούς τους άντρες -ή απλά σε σχέση όταν τις ονόμαζαν ‘ανηψούλες’- με αυτούς που σήμερα ονομάζουμε  sugar daddies, μόνο και μόνο εξαιτίας των χρημάτων και της περιουσίας τους?

Η κρίση, λοιπόν, έκανε τις Ελληνίδες να ψάχνουν για κάποιον που να τις φροντίζει και αφού γρήγορα εξάντλησαν τον κοινωνικό τους περίγυρο, στράφηκαν προς την εύρεση σωστού αρσενικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκεί που ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ψεύτικα προφίλ και ταλαιπωρήθηκαν ακόμα πιο πολύ με ραντεβού και σχέσεις με άντρες που δεν πλησίαζαν ούτε κατά διάνοια το διαδικτυακό τους προφίλ.

Ναι, χάρη στην κρίση, οι Ελληνίδες έγιναν πολύ πιο δεκτικές στις προτάσεις για ραντεβού. Ναι, προσφέρουν το χρόνο και την παρέα τους με προοπτική να έχουν οικονομικά ανταλλάγματα. Ε, ναι και οι Ελληνίδες έχουν ψυχή που χρειάζεται τα απαραίτητα. Όπως έλεγε και το παλιό τραγούδι: ‘Με αγάπη ποιος περνάει όταν πεινάει?’.

Τα κορίτσια στον πλανήτη Ελλάδα, λόγω κρίσης, είναι πλέον πιο εύκολα, αλλά ποιοί είμαστε εμείς που θα τα κρίνουμε?

Lovadate​

9.7

4.8/5

CupidTaste

9.4

4.6/5